Петък 22 Сеп 2023

Търсене в този сайт

Посетете ни във Fb и You Tube

FasebookПоследвайте ни в YouTube.

Хостингът за проекта на този сайт е осигурен от СуперХостинг.БГ

Благодарим на СуперХостинг.БГ за подкрепата и спонсорство на уеб сайта ни! Асоциация Хипофиза

Професор,д.м.н. Филип Куманов

Рейтинг
УжаснаОтлична 
Share

Проф.,д.м.н. Филип Куманов      Проф. д-р Филип Куманов завършва медицина в София през 1975 г. От 1979 г. работи в УСБАЛЕ „Акад. Ив. Пенчев“. Има призната специалност по вътрешни болести и по ендокринология и обменни заболявания. Специализира в Мюнхен и Рим. Автор е на над 200 статии, обзори, глави от учебници по ендокринология, включително и на монографията „Климактериум у мъжа?“. Има научни интереси в областта на репродуктивната ендокринология, андрологията и невроендокринологията.

     Проф. д-р Филип Куманов е специалист в областта на заболявания на тестисите, полова слабост, преждевременна еякулация и нарушения на ерекцията, заболявания на щитовидната жлеза, прекомерно окосмяване, нарушения на пубертета у момчета и момичета, болести на хипофизата и на надбъбречните жлези, захарен диабет, затлъстяване, метаболитен синдром.


      Член е на Европейската академия по андрология, Европейската невроендокринна асоциация (ENEA), Европейското дружество по ендокринология (ESE), Американската Асоциация на Клиничните Ендокринолози.

Още информация за проф. Филип Куманов :
http://zdravencatalog.com/prof-dr-filip-kumanov-endokrinolog/